A kertészkedés kellemes hobbi, amelyet bárki űzhet, ha kedve tartja, a kertépítés azonban már egy komoly, profi tudást igénylő feladat. Hogy mit értünk ezalatt? Például, az egyszeri kerttulajdonos megvásárolhatja a gyepszőnyeget, utánaolvashat az interneten, hogyan kell leterítenie, meg is próbálhatja, de a végeredmény soha nem lesz olyan, mintha olyan szakemberek munkája volna, amelyek hosszú évek alatt szereztek rutint ezekben a feladatokban.

Kertépítés fontos kérdései:

 

 1. Kertépítő kiválasztása:

  A kertépítéshez olyan kertépítőt kell találni, akiben megbízik, aki szimpatikus. Elvégre beengedi az otthonába. Aki törődik Önnel. Nem váratja meg sem a felméréssel, sem az árajánlattal. Többször találkozunk olyan ügyféllel, akinek mi pár napon belül küldtük az ajánlatot kertépítésre, de több hét alatt sem tudott dönteni, mert a másik kertépítő nem kapkodja el az ajnálatot, mert nem érti, hogy “az ügyfél a király”.

 2. Árajánlat

  Tételes ajánlatot kérjük a kertépítőtől. Hogyan tudnánk különben összehasonlítani 2-3 árajánlatot? 

 3. Növények a kertépítéshez:

  Kertépítés egyik legfontosabb része az alapanyagok. Nem mindegy, hogy pl. egy áruházban vásárolják az alacsony minőségű növényeket, vagy kizárólag kertépítőknek fenntartott nagykereskedelmi kertészetekből. Az ügyfeleinket elkísérjük a kertészetben, ahol saját szemükkel győződhetnek meg a hatalmas választékról és az elképesztő minőségről. Közösen kiválasztjuk a növényeket és nincs meglepetés.

 4. Kertépítés alapanyagok:

  A minőségre szükség van. 2 év garanciát bárki megadja az öntözőrendszerre. A régi  márkák már bizonyítottak ( Hunter, Rain Bird, Toro). Több olyan kertünk is van ahol 10 éve működik gondtalanul az öntözőrendszer. Az új/ismeretlen márkák tudni fognak ilyet? Gondolja át mielőtt igent mond egy elsőre kedvezőbb ajánlatra. Csak rostált földet engedjen be a kertjébe, hiába is érvelnek esetleg a sima föld mellett. A rostálatlan föld tele van göröngyökkel, kövekkel, amit finom tereprendezéskor ki kell gereblyézni és elszállítani konténerrel, ami növeli a költséget. 

 5. Kertépítés munkaeszközök

  Az a kertépítő mennyire figyeli a trendeket, aki még mindig az áruházas fa kerti szegélyt ajánlja? 

 

Kertépítés

 

 

Ahogyan házunk falait sem magunk húzzuk fel, hanem a kőműves szakemberekre bízzuk, úgy a kertépítésbe sem érdemes laikusként belevágni – sem időt, sem energiát, és a legtöbb esetben bizony költségeket sem spórolunk meg ezzel, hiszen a rosszul elvégzett kertépítési feladatok javítása sokszor több anyagi forrást emészt fel, mintha rögtön szakemberrel dolgoztunk volna együtt.

 

A kertépítés ráadásul nem egyetlen feladat, hanem egy összetett folyamat, amely a tervezéstől egészen a kész kert gondozásáig tart. Ha Ön valóban szép, jól tervezett, könnyen fenntartható kertre vágyik – olyanra, amelybe jól esik leheveredni egy fárasztó nyári nap után, és amelyet az egész környék irigyel –, bízza ránk a kertépítést!

 

Milyen kertépítési feladatokat vállalunk?

Miben segíthetünk Önnek?

Kerttervezés

Ideális esetben a kertépítési munkálatokat a kerttervezés folyamata előzi meg, amikor is szakemberünk felméri a megrendelő igényeit és a kert adottságait, hogy a kettő metszetéből megalakíthassa a részletes kerttervet. Ennek segítségével a kertépítési folyamatok nagyon pontosan tervezhetőek és ütemezhetőek.

 

További információ a kerttervezésről >>

 

Füvesítési eljárások

Gyepszőnyeg-telepítés során előnevelt, kiváló minőségű gyepszőnyeget terítünk le, így csupán pár órányi munka elegendő ahhoz, hogy gyönyörű, egybefüggő fűszőnyeg borítsa kertjét. Ha komplex kertépítést tervezünk, a füvesítéshez rendszerint gyepszőnyeg-terítést alkalmazunk.

 

További információ a gyepszőnyeg-telepítésről >>

Hidrovetés

A hidrovetés nagyszerű alternatíva a füvesítésre abban az esetben, ha nem tudjuk vagy nem akarjuk a gyepszőnyeg-telepítést választani. A hidrovetés a kertépítés egy újdonságnak számító ágazata, mely az Egyesült Államokban fejlesztettek és alkalmaztak először. Lényege, hogy a füvesítéshez szükséges összetevőket egy nagy nyomású hidrovető gép segítségével juttatjuk a földbe, ahol 5-7 nap elteltével már látványos növekedésnek indulnak az új fűszálak.

 

További információ a hidrovetésről >>

 

Öntözőrendszerek telepítése

Mindegy, hogy gyepszőnyeg-terítést vagy hidrovetést alkalmaztunk kertünkben, a megfelelő öntözés kulcskérdés. Ha azt szeretnénk, hogy a kertépítés eredménye tartósan szemet gyönyörködtető legyen, az öntözőrendszerek telepítése elengedhetetlen. Célszerű, hogy az öntözőrendszerek telepítése – a kerttervezést követően – a kertépítés első lépése legyen, a füvesítés megkezdése előtt.

 

További információ az öntözőrendszerekről >>

 

Kertfenntartás

Végezetül: a kertépítés nem ér véget a rendszeres öntözéssel. Minden évszakban adottak bizonyos feladatok, amelyeket nem kerülhetünk ki, ha valóban rendezett, ápolt kertre vágyunk. Nem szükséges azonban, hogy ezeket Ön végezze – válassza a kényelmes és profi megoldást, bízza a kertfenntartást szakértő munkatársainkra, akik a megfelelő időszakokban elvégzik Ön helyett a szükséges munkálatokat!

 

További információ a kertfenntartásról >>

[requestform] [garantee id=”269″]

Facebook oldalunk