Gyepszőnyeg telepítés Budapest kertvárosában

 

Gyepszőnyeg telepítés lépései:

A gyepszőnyeg lerakása előtt a teljesen elgyomosodott területen egy totális gyomirtást végeztünk, hogy későbbiekben ne legyen probléma a talaj felszínén lévő gyomokkal. A totális gyomirtószer 10-14 nap alatt fejti ki hatását. –
A gyomirtó használata után javasoljuk, hogy 1 napig gyermeket és kisállatot ne engedjünk a kertbe, habár 0 nap a felszívódási ideje, de mindenképpen tegyük meg ezeket az óvintézéseket. -Két hét kell, hogy teljesen elszáradjon a korábban lekezelt gyom, régi fű. Ezután folytattuk a munkát.

Kiszedtük a kerti tipegőket a helyéről, majd gyepnyeséssel eltávolítottuk az elszáradt gyep maradványokat. A durva tereprendezés után az öntözőrendszer lekerült a helyére. A megfelelő talajelőkészítés után, a vakondháló terítés véleményünk szerint kihagyhatatlan folyamat, ha szeretnénk a gyepszőnyeg szépségét hosszú távon megóvni a kártékony állatoktól. A biztosabb védelem érdekében szakembereink a vakondhálót közvetlenül a gyepszőnyeg alá terítik. A vakondhálót átfedéssel fektetjük és területtől függően 1-1,5 méterenként rögzítjük a letűző kampókkal. A kert széleinél ezt sűrűbben meg kell tenni, hogy a vakond ne túrjon ki.

Odafigyelünk az ívek szabásánál, hogy tökéletesen kövessük a vonalat. Ennek érdekében műanyag rejtett kerti szegélyt használtunk, amelynek segítségével gyönyörű íveket tudunk hajlítani és csodálatos kontúrt adunk a gyepnek. A gyepszőnyeg nem csak felfelé hanem oldal irányban is nő, ezáltal megakadályozhatjuk a fű benövését a kerti ágyásokba és a nem kívánt helyekre. Az általunk használt gyepszegélynek a nagy előnye, hogy nem kell külön szegélynyírót alkalmaznunk, a fűnyíróval rá tudunk menni a szegélyre és így könnyedén lenyírni a füvet. A gyepszőnyeg telepítés következő munkafolyamata a gyepszőnyeg lerakása valamint a korábban kiszedett tipegők visszahelyezése, beszabása. Amint lekerül az összes tekercs gyepszőnyeg, gondosan belocsoljuk a területet,ezzel segítjük a mielőbbi betapadását a gyepnek.
A belocsolt gyepszőnyeget lehengereljük, amely segítségével kiszorítjuk a gyepszőnyeg alatt levegőt, talaj egyenetlenségeket.  2 hét alatt a megfelelő öntözés mellett betapad a gyepszőnyeg és élvezhetjük a sűrű, puha, sötétzöld gyepszőnyeg által nyújtott kellemes kerti élményeket 🙂

 

Gyepszőnyeg telepítésről bővebben