Kertépítés

Nálunk rendelhet szállítással és szállítás nélkül is!

 

A vásárolt gyepszőnyeg mellé lehet választani gyepszőnyeg telepítést is.
25kg/tekercs súlyú gyepszőnyeg telepítését, bízd a profi strapabíró csapatunkra.
Eredési garanciával.

Milyen kertépítési feladatokat vállalunk?

Kerttervezés

A kertterv alapján a kivitelezés minden lépése ütemezhető. Mivel a munkálatok így teljesen tervezhetőek, a munka menete folyamatos és lendületes lesz, időpazarlás nélkül. A kerttervnek és árajánlatnak köszönhetően Ön mindig pontosan tudni fogja, hogy milyen munkálatokat, mennyi idő alatt, milyen költségekkel hajtunk végre kertjében. A munkafolyamat a tulajdonos anyagi helyzetének megfelelően ütemezhető, és a végén garantált, hogy egy megalkuvások nélküli, szép, élvezhető és a lehető legkönnyebben fenntartható kertje lesz.

Gyepszőnyegezés

Kertépítés egyik leggyakrabban használt alapanyaga a gyepszőnyeg. Hosszú időbe és sok kísérletezésbe telt, mire megtaláltuk azt a gyepet, amelyet nyugodt szívvel nevezhetünk kifogástalan minőségűnek, de sikerült: gyönyörű, dús és szabályos, amelyre ránézve másra sem vágyunk, csak hogy leheveredhessünk a bársonyos zöld fűbe.
Első osztályú alapanyag: 14 hónapig szakértők által nevelt és szakszerű ápolással kezelt gyep, amely a gyepszőnyegezést követően azonnal tökéletesen mutat, 2 hét betapadási idő elteltével pedig terhelhető is. Bízunk gyepszőnyegeink minőségében, ezért bátran vállalunk 100% garanciát minden általunk lerakott gyepre.

Gyepszőnyeg vásárlás, értékesítés forgalmazás

Gyepszőnyeg vásárlás alakalmával is segítünk Önnek. Mi prémium minőségben leszervezzük Önnek a gyepszőnyeg vásárlást. 14 éve kapcsolatban vagyunk a gyepszőnyeg termesztőkkel, csakis kíváló minőségű gyepszőnyeget kaphat tőlünk. Nem futhat bele semmiféle problémába. (gombás, gyomos gyepszőnyeg).

Öntözőrendszer tervezés, telepítés

Kertépítés alapja mondhatánk az automata öntözőrendszer. Mindegy, hogy gyepszőnyeg-terítést vagy hidrovetést alkalmaztunk kertünkben, a megfelelő öntözés kulcskérdés. Ha azt szeretnénk, hogy a kertépítés eredménye tartósan szemet gyönyörködtető legyen, az öntözőrendszerek telepítése elengedhetetlen. Célszerű, hogy az öntözőrendszerek telepítése – a kerttervezést követően – a kertépítés első lépése legyen, a füvesítés megkezdése előtt.

Hogyan dolgozunk?

Próbáljuk a legtöbb információval ellátni az ügyfeleinket, hogy könnyebben megértsék mit adunk a kivitelezéssel. Egyeztetjük az Önnek megfelelő időpontot, általában telefonon. Ezen információ után kitűzzük kivitelezés időpontját, amit telefonon egyeztetünk Önnel. A kivitelezés időpontjáról küldünk egy levelet, amiben a munkatársunk elérhetőségét és az érkezés időpontját is leírjuk. Indulás előtt (06:30), ha az időjárás megköveteli a munkatársunk felhívja Önt érdeklődve a helyi viszonyokról. Amennyiben szükséges, új időpontot keresünk.

Kertfenntartás, kertápolás, kergondozás

A szakszerű kertfenntartás azért kell, hogy egy kert hosszú éveken keresztül a legjobb formáját mutathassa – azt, amit a tervezés fázisában megálmodtunk – szüntelen odafigyelést igényel, magán- és ipari kertek esetén egyaránt. A növények gondozása folyamatos feladat, melyet az adott fajok igényeinek és az adott évszaknak megfelelően kell végeznünk. Enélkül a legszebb, legalaposabban megtervezett kert is elveszti fényét.

talaj elokeszites 001

Talajelőkészítés

Kertépítés előtt, nagyon fontos a talajelőkészítés! Fontos tudni, hogy a talajelőkészítésnél minimum 10 centiméteres termőrétegre van szükség, de legjobb, ha megközelíti a 20 centiméter mélységet.

gyepszonyegezes utan

Gyepszőnyegezés után

A szakszerű gyepszőnyegfektetés mellett az ápolási műveletek, mint a rendszeres nyírás, tápanyag-utánpótlás, megfelelő öntözés, stb. az alapja az egészséges, szép sűrű gyepnek. Csak teljes gyökeresedés után vegyük használatba gyepünket.

ontozorendszer aloldal 001

Gyepszőnyeg öntözése

A betapadáshoz szükséges vizet folyamatosan biztosítanunk kell. Telepítés után a gyep kiegészítő öntözése szükséges, elsősorban a széleknél és az összeeresztéseknél. Kizárólag az  öntözőrendszer üzemeltetése nem elegendő ahhoz, hogy a gyepszőnyeg megkapja a szükséges vízmennyiséget.

Kertépítés garancia

Gyepszőnyeg-telepítés esetén kétféle garanciával dolgozunk, attól függően, hogy az adott kertben automata öntözőrendszerrel vagy kézi locsolással gondoskodnak a növényzet öntözéséről. Ennek oka, hogy egy-egy gyepszőnyeg-telepítés után a kerttulajdonost minden esetben jótanácsokkal is ellátjuk, arra vonatkozóan, hogyan öntözze kertjét. Míg egy öntözőrendszer esetén akár a helyszínen be is programozhatjuk a rendszert, a kézi locsolás esetén sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy a nem megfelelő öntözés miatt ég ki vagy roncsolódik.

  • Az öntözőrendszerrel ellátott területnél 100% eredési garanciát adunk. Ez azt jelenti, hogy ha a 2-3 hetes betapadási időszak után az állapota nem megfelelő, az adott részt díjmentesen telepítjük újra.
  • Öntözőrendszer nélküli területre nem tudunk garanciát vállalunk. A kézi öntözésből, nem automata öntözőrendszerrel töténő locsolásból eredő hibák miatt nem tudunk garanciát vállalni. A nem megfelelő öntözés hatására kiszáradhat és akár ki is rohadhat a fű. A nem megfelelő locsolás okozza a gyepszőnyeg lerakása utáni hézagok ( felpöndörödik, szét nyílik) jelentkezését is.

A betapadás után ( 1-2 hét) keletkező talajegyenetlenségi problémákat sem tudjuk garanciában kezelni. Ezek a következők szoktak lenni.

  • Locsolás után a területre bemennek és a lábnyomok miatt alakulnak ki gödrök.
  • A vakondháló alatti vakond, pocok járatok miatt a talaj megsüppedhet.

Gyepszőnyeg rendelés

Gyepszőnyeg rendelést nem fogadunk telefonon! KÍZÁRÓLAG űrlapon vagy email-ben lehetséges a ertekesites@kertspecialista.hu címen.

Gyepszőnyeg vásárlás

Gyepszőnyeg vásárláskor küldünk egy díjbekérőt, ha az ellenérték átutalásra kerül, küldjük a számlát, amivel átvehető a gyepszőnyeg. Utalás nélkül nem szed fel a termesztő gyepszőnyeget.

Gyepszőnyeg árajánlat

Email-ben adunk ajánlatot, vagy ajánlatkérő űrlap kitöltése után, mivel a kiszállítás költségét a szállított mennyiség és távolság függvényében a fuvarozó cég határozza meg. Hétköznap dolgoznak csak.

N

Minimális rendelés

Gyepszőnyeg vásárlás esetén , nincs minimális rendelési mennyiség!

1

Mérete

A gyepszőnyeget egy 250cm hosszú és 40 cm széles fűcsíkként kell elképzelni. A vastagsága 3cm.

1

Súlya

Száraz időben 25 kg, csapadékos idő után 30-40 kg. Egy raklapra kb. 40 négyzetméter gyepszőnyeget raknak fel, ami így minimum 1 tonna.

1

Gyepszőnyeg

A gyepszőnyeg nem található meg Szigetszentmiklóson, kizárólag Gyál-Felsőpakony, vagy Apostag telephelyen vehető át, vagy tekinthető meg személyesen.

1

Szállítás

Kiválaszthatja, hogy a gyepszőnyeg szállítást, a gyepszőnyeg termesztővel leszerződött fuvarossal kéri vagy saját maga oldja meg. Ami biztos, hogy nagy mennyiség esetén EKR rendszerbe be kell jelenteni a szállítást.

1

Telepítés

Gyepszőnyeg telepítést is vállalunk, amennyiben szüksége van rá. Akár előkészített talajra is. Ön elvégzi a talajelőkészítést, mi pedig szakszerűen telepítjük a gyepszőnyeget.

1

Kertépítés

Komplett kertépítést is vállalunk, füvesítést amennyiben erre van szüksége.

1

Öntözőrendszer

Kérésre öntözőrendszert is tervezünk, telepítünk. Ehhez szükség van tervre vagy helyszíni kert felmérésre.

Kertépítő kiválasztása
A kertépítéshez olyan kertépítőt kell találni, akiben megbízik, aki szimpatikus. Elvégre beengedi az otthonába. Aki törődik Önnel. Nem váratja meg sem a felméréssel, sem az árajánlattal. Többször találkozunk olyan ügyféllel, akinek mi pár napon belül küldtük az ajánlatot kertépítésre, de több hét alatt sem tudott dönteni, mert a másik kertépítő nem kapkodja el az ajnálatot, mert nem érti, hogy “az ügyfél a király”.
Kertépítés árajánlat tartalma
Tételes ajánlatot kell kérni a kertépítőtől. Hogyan tudná különben összehasonlítani 2-3 árajánlatot? Az egy-vagy pár soros ajánlatos cégek, pontosan ennyit fognak foglalkozni a kommunikációval, ha garanciális események.
Növények kiválasztása
Kertépítés egyik legfontosabb része az alapanyagok. Nem mindegy, hogy pl. egy áruházban vásárolják az alacsony minőségű növényeket, vagy kizárólag kertépítőknek fenntartott nagykereskedelmi kertészetekből. Az ügyfeleinket elkísérjük egy ilyen kertépítőknek fenntartott kertészetben, ahol saját szemükkel győződhetnek meg a hatalmas választékról és az elképesztő minőségről. Golfkocsiban kényelmesen és közösen kiválasztjuk a növényeket és nincs meglepetés.
Kertépítés alapanyagok minősége
A minőségre szükség van. 2 év garanciát bárki megadja az öntözőrendszerre. A régi  márkák már bizonyítottak ( Hunter, Rain Bird, Toro). Több olyan kertünk is van ahol 10 éve működik gondtalanul az öntözőrendszer. Az új/ismeretlen márkák tudni fognak ilyet? Gondolja át mielőtt igent mond egy elsőre kedvezőbb ajánlatra. Csak rostált földet engedjen be a kertjébe, hiába is érvelnek esetleg a sima föld mellett. A rostálatlan föld tele van göröngyökkel, kövekkel, amit finom tereprendezéskor ki kell gereblyézni és elszállítani konténerrel, ami növeli a költséget.