Kertépítés felmérés

Kérjen időpontot a felméréshez!

Visszahívjuk és egyeztetünk egy időpontot a kertépítés felmérés lebonyolításához!

Mi történik egy kertépítés felmérés során?

Kertépítés felmérés időtartama

A felmérés általában 30 percet vesz igénybe. Ennyi idő elegendő arra, hogy megmérjük a területet, a tereptárgyak helyét, az öntözőrendszerrel kapcsolatos paramétereket. Minden esetben jelezzük telefonon az érkezésünk pontos időpontját. 

Tanácsadás

Abban az esetben, ha a felmérés kiegészül tanácsadással, ötleteléssel egy kis brainstorming-val, 

Öntözőrendszer felmérés

A területet pontosan lemérjük, nem pedig lelépjük… Hossz és szélesség mellett a tereptárgyaktól való távolságot mérjük. Víz- és áramfelvételi helyet azonosítjuk. Fontos információ a víz nyomása, ami hálózati víznél általában 3 bár szokott lenni, ami megfelelő az öntözőrendszerhez. A másik pedig a szállított víz mennyisége.  

Termőföld felmérés

Kertépítés felmérés legfontosabb része, hogy szemrevételezzük a földet. Általában földpótlásra van szükség, amire mi darált, rostált földet szoktunk használni. Megbízható beszállítótól. Agyagos, nagyon tömör föl esetében homokot szoktunk beledolgozni, hogy ne legyen a vízzáró réteg a fű gyökerénél. 

Növények felmérése

Az öntözőrendszer tervezéséhez fel kell mérni a meglévő növényzet, ágyások elhelyezkedését, hogy a telepített szórófejeket pontosan a megfelelő helyre tervezzük. A növények kiválasztásához felajánljuk, hogy közösen bejárjuk a kizárólag kertépítőknek fenntartott hatalmas kertészeti partnerünket Szigetszentmiklóson.

Szegélyek felmérése

Kertépítés felmérés során fontos a szegélyek helyének meghatározása. Ennek függvénye, hogy a területből mennyi lesz a növényágyás,  és mennyi füves felület. Általunk használt minőségi műanyag szegéllyel szögletes és akár hullámos vonalakat is tudunk készíteni a kertjébe, ahogy Önnek teszik.

kertépites felmérés

Örök kérdések:

Szükséges-e a vakondháló?

Mindenkinek ajánljuk, aki nem szeretne egy reggel meglepetésre ébredni. Egy kert felépítése nem kevés pénzbe kerül. Az ” erre még sohasem láttak vakondot” mondás is gyakran igazat takar. Viszont sokszor előfordul, hogy a rendszeresen nyírt és tápanyagozott gyepünkben megjelenik a vakond koma. Na ez az érzés megfizethetetlen…

Gyepszőnyeg telepítésnél szinte mindig rábeszéljük az ügyfelet, hogy rakjunk vakondhálót, mert a háló nagyjából tizede a gyepszőnyeg árának és komoly fejfájástól tud megmenteni.

 

Gyepszőnyeg vagy hidrovetés?

Fontos tudni, hogy a hidrovetés füvesítés, egy füvesítési technológia. A gyepszőnyeg is füvesítéssel készül, de utána 12-14 hónapig szakszerű kezek a megfelelő időben, megfelelő minőségben nyírják, és megfelelő mennyiségű tápanyaggal látják el. A hidrovetés füvesítés után egyszálas fű jelenik meg. Minél többször nyírjuk le, annál több új szál jelenik meg. Vagyis akkor sűrűsödik, bokrosodik a füvünk, ha minél többször nyírjuk. Tehát foglalkozni kell vele sokkal többet, mint a 2 hét alatt betapadó és terhelhető gyepszőnyeggel.