Gyepszőnyegezés Érd [wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]

 

Az elvégzett feladatok az online felmérés igénylés [wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”b”] űrlap kitöltése után a következők voltak:

 • A crm rendszerünk automatikusan küldött egy email-t, hogy a gyepszőnyegezéshez a felmérés igényét rögzítettük.
 • 1 napon belül telefonon időpontot egyeztettünk az ügyféllel.
 • Felmértük a területet a gyepszőnyegezéshez Érd településen, majd kérésre elmondtuk a véleményünket a gyepszőnyeg és a hidrovetéses füvesítés előnyeiről, hátrányairól.
 • Az felmérés alatti helyszíni igényfelmérés és közös brainstroming alapján, tételes ajánlatot küldtünk gyepszőnyegezésre 2-3 napon belül.
 • A gyepszőnyegezés árajánlattal kapcsolatos kérdéseket a helyszínen, Érden átbeszéltük és kezet fogtunk.

 

Miután elfogadták az ajánlatot, egyeztettünk időpontot a kivitelezés napjára.(Általában az elfogadástól számítva 2 héten belül el tudjuk kezdeni a kertépítést.)

 

A gyepszőnyegezés feladatok az árajánlat elfogadása után a következők voltak:

  • Újépítésű ház lévén a szokásos munkafolyamatok vártak: Az építő kivitelező által otthagyott szemét eltakarítása.
  • Öntözőrendszernek kiástuk a nyomvonalat az általunk készített terv alapján. Figyeltünk arra, hogy az öntözőrendszer nyomvonal minimum egy ásónyom mély legyen.  Ezt azért fontos az ügyfélnek, mert ha nem ennyire mély, akkor később egy átrendezés esetén véletlenül se tudja egy növényültetésnél átbökni a csővezetéket. telepítés elvégeztük az általunk
  • Talajelőkészítést elvégeztük, amiben a gyomok eltávolítása, talajlazítás és a gyepszőnyeg fogadó felület készült el a végén hengerezéssel.
  • Vakondhálót leterítettük a területre még  a gyepszőnyeg lerakása előtt. Ez a tétel az, aminek a kihagyása később komoly bosszúságot képes okozni. Többször előfordult már, hogy nem láttak a környéken sem vakondot, de amikor  elkészült a kert, megjelent… A vakondhálót 25 cm-es átfedéssel egymáshoz rögzítettük.
  •  A gyepszőnyegezésre váró területre starter trágyát szórtunk ki, hogy gyorsan felgyorsítsuk a betapadás idejét.
  • A gyepszőnyeg a reggeli órákban megérkezett, a gyepszőnyeg tekercseket a területre kihordtuk, majd eltolással a gyepszőnyeg tekercseket egymáshoz fektettük.
  • A  gyepszőnyeg fektetése után beáztattuk a területet az öntözőrendszerrel, az illesztéseknél pedig manuálisan slaggal alaposan meglocsoltuk.
  • A locsolási időpontokat beállítottuk az öntözőrendszer automatikájában

Gyepszőnyegezés Érden a kertvárosban

Gondos és hosszas tervezési folyamat után történt meg a prémium minőségű gyepszőnyegezés Érd egyik kertvárosi övezetében lévő ügyfelünknél. A gyepszőnyeg telepítés előtt a területre 25m3 termőföldet hordtunk be a motoros talicskánkkal, így 2 emberünk 1 nap alatt betermelte a gépünk segítségével a földet. Különösen nagy odafigyelést igényelt jelen esetben a megfelelő talajelőkészítés, a nagy mennyiségű termőföld betömörítése. A földmunkák után a vakondháló terítés véleményünk szerint kihagyhatatlan folyamat, ha szeretnénk a gyepszőnyeg szépségét hosszú távon megóvni a kártékony állatoktól.

A biztosabb védelem érdekében szakembereink a vakondhálót közvetlenül a gyepszőnyeg alá terítik és 1-1,5 méterenként rögzítik a letűző kampókkal, a gyepszőnyeges terület széleinél még sűrűbben. A gyorsabb munkavégzés elengedhetetlen résztvevője, a kéz alá dolgozás és a profi gépeink, amelyek elengedhetetlenek a tökéletes és minőségi munkavégzéshez. Odafigyelünk az ívek szabásánál, hogy tökéletesen kövessük a vonalat. Nagy területeknél, mindig belülről kifelé kerül le a gyepszőnyeg. Amint lekerül az összes tekercs gyepszőnyeg, gondosan belocsoljuk a területet, ezzel segítjük a mielőbbi betapadását a gyepnek. 2 hét alatt a megfelelő öntözés mellett betapad a gyepszőnyeg és élvezhetjük a sűrű, puha, sötétzöld gyepszőnyeg által nyújtott kellemes kerti élményeket 🙂

Ilyen lett kész a gyepszőnyegezés Érd településen [wp-svg-icons icon=”foursquare” wrap=”b”]

 

 

Gyepszőnyegezésről bővebben…