Füvesítés Balaton településein

1

Füvesítés előnye

Füvesítés esetén figyelembe lehet venni a terület sajátosságait a fűmagválasztásnál. Így kertépítés esetén bármilyen fűmagkeveréket lehet választani.

1

Füvesítés eszköz

Hidrovetés esetén egy gépet használunk, amin egy 200 vagy 600 literes tartály van, ebben összekeverjük az alapanyagokat és kilocsoljuk a területre. 

1

Füvesítés hatékonysága

Rekordunk 7 nap alatt 3cm-es fű, köszönet a hidrovetés technológiának. Természetesen öntözőrendszer biztosította a locsolást.

Füvesítés fűmaggal

A hidrovetés a leghatékonyabb füvesítési technológia! Egyenletesen kel ki a fű. Nem folyik össze a fűmag locsolás, eső hatására.

Füvesítés virágmag keverékkel

Karbantartás könnyített virágmaggal kevert fűmag. Jellemzője, hogy évente 1 alkalommal kell nyírni. Gyönyörű. Előnyei, hogy virágzáskor nagy esztétikai élményt nyújt, fenntartási költsége alacsony, biodiverz, így rengeteg apró élőlénynek ad élőhelyet.

N

Méhlegelő keverék

Extenzív virágos zöldfelület létrehozására kifejlesztett fűmag+virágmag keverékünk. Tavaszi magvetést követően a növekedés mértékétől függően évi 1-2 nyírás/kaszálás javasolt, nyár elején ill. ősszel. A keverékben található vadvirágok 90%-ban évelők, nem szükséges a következő évben újravetni. Ha a termőhelyi adottságok megkívánják a keverékkel felülvetés lehetséges.

Hidrovetőgép 200L

Miből áll a füvesítésnél a keverék?

Az úgynevezett hidromulchból (vagyis a mulcsból), amely a talajra juttatva összefüggő réteget alkot, így védve a fűmagokat a környezeti hatásoktól. A fűmagkeverékből, amelyet az Ön igényeinek megfelelően állítunk össze. Magas fosztortartalmú indító trágyából, amely a növekedést segíti. Mészalapú adalékból, abban az esetben, ha a talaj Ph. értékét javítanunk kell. Végezetül vízből – mely a legfontosabb összetevő ahhoz, hogy a csírázás megkezdődhessen.

Rekordsebességű fűnövekedés

A hidrovetés legnagyobb előnye, hogy míg ára jóval gazdaságosabb, mint a gyepszőnyeg-telepítésé, a gyep – megfelelő idő elteltével – épp olyan tömötté, bársonyossá és strapabíróvá növekszik. A fűszálak növekedése ugyan sok tényezőtől függ (például a magkeverék összetételétől, az évszaktól, a locsolástól), sokat azonban nem kell várnunk, az eredmény 7-10 napon belül már egészen látványos. Fontos megemlítenünk, hogy minél többször nyírjuk a füvesített területet, annál hamarabb fognak besűrűsödni az előbukkanó fűszálak. Legnagyobb büszkeségeink közé tartozik, amikor egy megrendelőnk kertjében júliusban, 32 °C–os melegben, öntözött területen mindössze 7 nap alatt nőttek 3 centiméter magas fűszálak.

Füvesítés Balaton

Füvesítés Balaton településein is elérhető,  egy gyors, kényelmes és rendkívül hatékony füvesítési módját használjuk, a hidrovetést, amelyet az Egyesült Államokban fejlesztettek, ahol az évek során bevett, széles körben elterjedt módszerré vált. A hidrovetés füvesítés lényege, hogy a füvesítéshez szükséges összetevőket összekeverjük, és egy speciális hidrovető gép segítségével egyfajta koncentrátumként juttatjuk a földbe. A modern technológia lehetővé teszi, hogy kertje akár egy-két hét alatt egybefüggő, foltoktól és ritkás területektől mentes füves területté váljon.

Hidrovetés irányárak

A hidrovetés áraink alaposan átgondolt árak, amelyek minőségi termékek, és szolgáltatások árai. Nem tudunk és nem is akarunk alacsony minőségű termékeket alkalmazni.

100%-ban környezetbarát

Amikor a hidrovetésről beszélünk, főként kisgyermekes szülőkben és házi kedvencek gazdáiban fogalmazódik meg a kérdés, hogy tartalmaz-e káros vagy veszélyes összetevőket a keverék. Természetesen csak olyan füvesítési módszereket kínálunk megrendelőinknek, amelyeket nyugodt szívvel alkalmaznánk saját kertünkben is, és amelyekről biztosan tudjuk, hogy környezetünket sem veszélyeztetik. A hidrovetés teljesen környezetbarát technológia, így akkor is bátran füvesíthetünk ezzel a módszerrel, ha gyermekeink vagy háziállataink sok időt töltenek a kertben. A mulcsot színezzük, hogy szakembereink a lehető legegyenletesebben oszlathassák el a keveréket, ez a színezet azonban könnyedén lemosható. Járdára, házfalra kerülve nem hagy foltot, lemosható, de rövid időn belül magától is eltűnik, úgy, hogy közben nem okoz kárt a környezetben.

A hidrovetés további előnyei

A hidrovetéssel vetett mag a mulcsnak köszönhetően védve van az eróziótól, a kimosódástól, elmozdulástól. A hagyományos füvesítéssel vetett fűmag csapadék, szél hatására könnyen kimozdulhat a helyéről, így a fű ritkássá, foltossá válhat. A hidrovetés esetén ez nem fordulhat elő. Az említett védelem nem csak teljesen vízszintes felületeken, de meredekebb lejtőkön is működik. Az összefüggő védőréteg a gyomok fejlődését is visszatartja. A hidrovetésnél használt fűmagkeverék összetétele mindig egyedi. Az Ön kertjének igényeit figyelembe véve szinte bármilyen magot vagy magkeveréket használhatunk. Kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy napos vagy árnyékos a hely, milyen a talaj minősége, mekkora az igénybevétel (gyerekek, háziállatok, sport). Ezeket a szempontokat figyelembe véve megalkotjuk az Ön számára ideális fűmagkeveréket, aminek eredményeként a kertben töltött idő mindig teljes értékű lehet, miközben a kert gyönyörű, zöld fűtakarója sem sérül.

Füvesítés Balaton településein