Árnyékos növényágyás

Félárnyékos, árnyékos közepes tápanyag ellátottsági, jó vízelvezetési talajkörülmények között még akár a hó alatt virágozhat a hunyor, tavasszal gyönyörű rózsaszín virágait a pünkösdirózsa hozza, majd apró kék virágait a nefelejcs és a kis meténg. Egész nyáron és ősszel gyönyörködhetünk az árnyékliliomok leveleinek sokszínűségében és kecses virágaiban. Nyár végén, ősszel a rózsaszín virágú szellőrózsa nyílik, télen színeződő leveleivel a bőrlevél díszít. Ágyásnagyság 2 m2.

Árnyékos sarok


 

Milyen jó úgy hazaérni, hogy a kedvenc virágaink köszöntenek! Tavasszal a pünkösdirózsa telt piros virágai díszítenek, és igazán szép a palástfű élénksárga virága is. A lángvirág, kasvirág, zsálya, margaréta virágaiból egy kis csokrot is szedhetünk, ami hosszú ideig jól mutat a vázánkban. A gólyaorr tavasszal élénk kék virágaival díszít, majd egész évben szép halványzöld lombja jól kiemeli a tűzeső bordó leveleit. A törpe sás és a bőrlevél késő ősszel és télen is megőrzi a nyár hangulatát.

 

f l rny kos el kert


 

Fákkal szegélyezett út mentén vagy épület takarásában félárnyéki, árnyéki körülmények között is egész évben újra és újra érdemes ebben a kertrészben gyönyörködni. Tavasszal a hófehér virágú pünkösdirózsa, kecses piros virágú szívvirág együtt díszít a gólyaorr félékkel és a tüdőfű kedves rózsaszín virágaival. Nyáron és ősszel az árnyékliliom, a törpe sás, a gólyaorr és a tüdőfű levelei biztosítják a teljes talajtakarást, a piros gólyaorr másodvirágzásra is hajlamos.

 

árnyékos szalagágy