Gyakran fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy milyen egy kutyabarát kert építése.

Kutyabarát kert

Tudni kell, hogy a fűmagfajták a csírázási idő alapján két csoportra oszthatók:

  • 3-14 nap alatt csírázók (angolperje),
  • 14-60 napos csírázási idejű fajták (csenkeszek, réti perje, tippanok).

Ezek  fűmagfajtákat az angolperje védi meg a kikelésig. Utána pedig még bokrosodni is kellene a fűszálaknak, hogy sűrű gyepet alkossanak. Minden egyes fűnyíráskor sűrűsödik a gyep. Ez pedig hosszú idő.
Nem véletlenül nevelik 14 hónapig a gyepszőnyeget. Strapabíró erős gyep kerül a területre, aminek a folyamatos ápolás mellett szép maradhat a gyepünk.

Tévhit: Azért mert például a fűmagtermesztő által javasolt 5dkg /m2 helyett 10-15-25 dkg/m2 adaggal füvesítünk, attól még szép füvünk  nem lesz. A kezdeti szakaszban sokkal több fűszál lesz, de a gyep sűrűsödve szép.
A kutyát hiába zárjuk el 2 hétre vagy akár 1 hónapra, a fű nem fog annyira besűrűsödni, hogy  terhelhető legyen. A kedvencünk a  gyenge fűszálakat  kikaparja, a futkározás közben a kanyarokban kirúgja  ha egy kicsit nedves a föld búcsút mondhatunk a szép egyen területnek is.

Figyelni kell a növények választására is, hogy ne okozzunk problémát a házi kedvencnek.

Javaslat: Amennyiben szép füvet is szeretne, és a négylábú családtagot is megtartaná, a javaslatom mindenképpen a gyepszőnyeg. Mivel a  gyepszőnyeg gyökérzete kb. 2-3 hét alatt betapad és terhelhető.

Így érsz el bennünket!

Keress bennünket, biztos lehetsz benne, hogy minket elérsz 🙂

 Szigetszentmiklós, Dunaújváros

+36307133337

kert@kertspecialista.hu

kerttervezeshez abra 2