Gyepszőnyeg telepítés

Gyepszőnyeg 2020-ben is elérhető a kínálatunkban. Telepítjük és értékesítjük is Magyarországon.

Gyepszőnyeg

Gyepszőnyeg telepítés 2004 óta benne van a szolgáltatásainkban. Hatalmas tapasztalattal tudjuk az Ön kertjét is az elképzelése szerint elkészíteni.

Gyepszőnyeg

Gyepszőnyeg vásárlás ürlapon és email-ben a kert@kertspecialista.hu címen, telefonon nem tudunk ajánlatot adni.

Gyepszőnyeg vásárlás

Gyepszőnyeg, az ellenérték átutalása után vehető át, addig nem szedi fel a termesztő.

 

Gyepszőnyeg árajánlat

MINDEN esetben email-ben adunk ajánlatot, mivel a kiszállítás költségét a szállított mennyiség és távolság függvényében a fuvarozó cég határozza meg. Hétköznap dolgoznak csak.

 

1

Minimális rendelés

 

Gyepszőnyeg vásárlás esetén , nincs minimális rendelési mennyiség!

 

1

Gyepszőnyeg mérete

 

250cm hosszú és 40 cm széles. A vastagsága 3cm

 

Gyepszőnyeg súlya

 

Száraz időben 25 kg, csapadékos idő után 30-40 kg

 

1

Gyepszőnyeg átvétele

 

A gyepszőnyeg Gyál-Alsópakony telephelyen vehető át személyesen.

 

Gyepszőnyeg szállítása

 

Kiválaszthatja, hogy a gyepszőnyeg szállítást, a gyepszőnyeg termesztővel leszerződött fuvarossal kéri vagy saját maga oldja meg.

 

Gyepszőnyeg árak

Az gyepszőnyeg áraink alaposan átgondolt árak, amelyek minőségi termékek, és szolgáltatások árai. Az ára nem tartalmazza a szállítás költségét, egyedi számolás alapján, a telephelytől számított távolságtól és a rendelt mennyiségtől függ.

FONTOS TUDNVALÓK

 • Kertépítés igény esetén, felvesszük a kapcsolatot Önnel.
 • Felmérés igénylése esetén, időpontot egyeztetünk Önnel.
 • Vásárlás esetén, az űrlap elküldése után, lekérjük a pontos szállítási költséget, és kompletten megkapja az árajánlatot, amiben minden szállítással kapcsolatos információt elküldünk.
 • Gyepszőnyeg nincs raktáron. Minden esetben a vásárló kérésére szedi fel a termesztő a szállítás napján.
 • A pontos címre, a szállítási költség kiszámolásához és a behajtási engedély megállapításához van szükség.
 • A kiszállítások a megrendelések sorrendjében történik és a termesztő által szervezett fuvarossal.
 • A gyepszőnyeg kiszállítás kizárólag hétköznap történik.
 • A gyepszőnyeg felszedés idei első időpontja:  2020 ÁPRILIS 15.

Gyepszőnyeg telepítés

 

Hosszú időbe és sok kísérletezésbe telt, mire megtaláltuk azt a gyepszőnyeget, amelyet nyugodt szívvel nevezhetünk kifogástalan minőségűnek, de sikerült: gyönyörű, dús és szabályos, amelyre ránézve másra sem vágyunk, csak hogy leheveredhessünk a bársonyos zöld fűbe.
Első osztályú alapanyag: 14 hónapig szakértők által nevelt és szakszerű ápolással kezelt gyep, amely a teleptés követően azonnal tökéletesen mutat, 2 hét betapadási idő elteltével pedig terhelhető is. Bízunk a minőségében, ezért bátran vállalunk kertépítés esetén 100% betapadási garanciát minden általunk lerakott gyepre. Természetesen öntözőrendszer szükséges.

 

Gyepszőnyeg fenntartás

Gyepesítés esetén nem csak a telepítés, de a fenntartás is rendkívül egyszerű, főként a hagyományos, fűmaggal történő füvesítéssel összevetve. Gyakorlatilag két egyszerű szabályt kell észben tartanunk. Egyfelől, hogy a telepítést követő első két hétben – amíg be nem gyökeresedik – folyamatosan tartsuk nedvesen a gyepet, figyelve azokra a részekre ahol két gyep összetalálkozik. Másfelől, az első két hétben ügyeljünk arra, hogy ne terheljük a frissen telepített gyepet.

Kiknek ajánljuk

Azoknak, akik számára fontos a gyorsaság, hiszen a gyepszőnyeg telepítés néhány óra alatt lezajlik. Azoknak, akik  nem tudnak, vagy épp nem szeretnének annyi időt a gyep ápolásával tölteni, mint egy gyepszőnyeg termesztő, mint pl. Augsberger. Aki nem szeretné feláldozni a gyermekeivel vagy házi kedvenceivel kertben töltött időt azért, hogy egybefüggő, zöld gyepet neveljen. A kutyatartók esetén a fűmagos füvesítés szinte sosem vezet eredményre, hiszen ebben az esetben kedvencüket legalább két hónapig távol kell tartanunk a füvesített területről. A gyeptégla telepítés esetén elegendő mindössze 1-2 hétig kell a gyepet kíméljük.

 

Hogyan dolgozunk?

Próbáljuk a legtöbb információval ellátni az ügyfeleinket, hogy könnyebben megértsék mit adunk a kivitelezéssel. Egyeztetjük az Önnek megfelelő időpontot, általában telefonon. Ezen információ után kitűzzük kivitelezés időpontját, amit telefonon egyeztetünk Önnel.A kivitelezés időpontjáról küldünk egy levelet, amiben a munkatársunk elérhetőségét és az érkezés időpontját is leírjuk. Indulás előtt( 06:30 ), ha az időjárás megköveteli a munkatársunk felhívja Önt érdeklődve a helyi viszonyokról. Amennyiben szükséges, új időpontot keresünk.

 

Öntözőrendszer telepítése:

Öntözőrendszer nélkül, kézi öntözés esetén könnyen előfordulhat, hogy egyes területek a szükségesnél kevesebb, míg más részek több vizet kapnak, ami megakadályozza, hogy valóban egyenletes, tömött, dús fűtakaró borítsa kertünket. Mindez nem csak körülményes, de az sem elképzelhetetlen, hogy többet ártunk kertünknek, mint amennyit használunk. Az öntözőrendszerek használata minderre megoldást jelent.

 

Gyepszőnyegezésben miért minket válassz?

 • Általában a megrendeléstől számítva 2-3 héten belül tudjuk vállalni a munkákat.
 • Ha felvonulunk egy kertépítésre, akkor ott vagyunk a befejezéséig. Nem vállalunk be párhuzamos munkákat. Ön a legfontosabb akkor.
 • Gyorsan dolgozunk, nem dohányzunk, nem szemetelünk.
 • Tisztán adjuk át a területet.
 • Jelezzük érkezésünk időpontját, hogy ne kelljen várni ránk.
 • Általában estig dolgozunk, nem dobjuk el délután 5-kor a szerszámokat.
 • 15 éves kertépítési tapasztalatunk van. Nem vállaljuk túl magunkat munkával, betartjuk az időpontokat.
 • Nincsenek váratlan költségek.
 • A kivitelezés után is elér bennünket. Ügyfeleinkkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a munka elvégzése után is.

 

 

Talajelőkészítés

Kertépítés előtt, nagyon fontos a talajelőkészítés! Fontos tudni, hogy a talajelőkészítésnél, minimum 10 centiméteres, termőrétegre van szükség,de legjobb, ha megközelíti a 20 centiméter mélységet.

Kivitelezés után

A szakszerű gyepszőnyegfektetés mellett az ápolási műveletek, mint a rendszeres nyírás, tápanyag-utánpótlás, megfelelő öntözés, stb. az alapja az egészséges, szép sűrű gyepnek. Csak teljes gyökeresedés után vegyük használatba gyepünket.

 

Öntözés

A betapadáshoz szükséges vizet folyamatosan biztosítanunk kell. Telepítés után a gyep kiegészítő öntözése szükséges, elsősorban a széleknél és az összeeresztéseknél. Kizárólag az  öntözőrendszer üzemeltetése nem elegendő ahhoz, hogy a gyep megkapja a szükséges víz mennyiséget.

Gyepszőnyeg nyírás:

A gyepszőnyeg telepítés után az első nyírás 8-14 nappal (rézsűn 10-18 nappal) esedékes. Akár rotációs akár hengerkéses fűnyírót használunk, fontos az éles kés illetve a megfelelő nyírási magasság: 2,5-4 cm. Nyáron 1 cm-rel megemelhetjük a nyírási magasságot. Az első fűnyírást 6 cm körüli magasságnál végezzük el könnyű fűnyíróval még akkor is, ha nincs teljesen legyökeresedve gyepünk. A fűnyírás magasságának megválasztása akkor megfelelő, ha egyszerre növekményének csupán maximum 30 %-át távolítjuk el. Gyakori, kis levélfelület eltávolítása a kedvező.
A túl mély nyírás következtében barnás-sárgás foltok keletkeznek az adott helyen. Gyűjtőkosaras nyíró használata javasolt, hogy a nyesedék eltávolításra kerüljön a gyepről, így csökkenthető a gyepfilc kialakulása. A kialakult gyepfilcet a füvesítés után fél évvel gereblyézéssel távolítsuk el, később használjunk gyepszellőztető gépet tavasszal-ősszel. Gyepszellőztetést követően célszerű az esedékes tápanyagot is kijuttatni.

Gyepszőnyeg garancia

Gyepszőnyeg-telepítés esetén kétféle garanciával dolgozunk, attól függően, hogy az adott kertben automata öntözőrendszerrel vagy kézi locsolással gondoskodnak a növényzet öntözéséről. Ennek oka, hogy egy-egy gyepszőnyeg-telepítés után a kerttulajdonost minden esetben jótanácsokkal is ellátjuk, arra vonatkozóan, hogyan öntözze kertjét. Míg egy öntözőrendszer esetén akár a helyszínen be is programozhatjuk a rendszert, a kézi locsolás esetén sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy a nem megfelelő öntözés miatt ég ki vagy roncsolódik.

 • Az öntözőrendszerrel ellátott területnél 100% eredési garanciát adunk. Ez azt jelenti, hogy ha a 2-3 hetes betapadási időszak után az állapota nem megfelelő, az adott részt díjmentesen telepítjük újra.
 • Öntözőrendszer nélküli területre nem tudunk garanciát vállalunk. A kézi öntözésből, nem automata öntözőrendszerrel töténő locsolásból eredő hibák miatt nem tudunk garanciát vállalni. A nem megfelelő öntözés hatására kiszáradhat és ki is rohadhat a gyep. A nem megfelelő locsolás okozza a gyepszőnyeg telepítés utáni hézagokat ( felpöndörödik, szét nyílik).

 

Szigetszentmiklós, Dunaújváros

+36307133335

kert@kertspecialista.hu