Gondoltam összeszedek pár infót a termőföld választással kapcsolatban. Budapest és vonzáskörzetében a 2018-as évi árakat figyelembe véve, szállítással nettó 4500Ft- 7000FT /m3 között lehet jó minőségű termőföldet, ismétlem jó minőségű termőföldet vásárolni.

Természetesen minket is megtalálnak olcsóbb termőfölddel,  a termőföld értékesítők, amikor  olyan szövegekkel, etetnének, hogy:

  • Nagyon jó minőségű földjük van,
  • Nem is kell rostálni, mert szinte enni lehet olyan porhanyós
  • Jó ha van benne kavics, van mibe kapaszkodjon a fűszál
  • A kertépítők viszik mint a cukrot…

Erre szoktuk azt mondani:” Hozd csak ki, de ha leöntés után előjönnek a hantok, már lapátolhatod is vissza”. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor már nem annyira magabiztosak.

 

Termőföld

 

Mi nem is dolgozunk mással, kizárólag darált rostált alapanyaggal. Nincsenek benne hantok , se öklömnyi, se fejméretű. Nem kell plusz konténert rendelni a plusz munkával kigereblyézett hantok miatt. Nem beszélve arról , hogy nagyon jó hatással van a fű növekedésére, a kövekben, agyagban szegény termőföld.

Szerencsére az évek alatt sikerült kialakítani olyan megbízható partneri listát, hogy nem kell sohasem csalódnunk

Tudni kell, hogy sohasem teszünk termőföldre plusz százalékot, ügyfeleinknek beszerzési áron adjuk, hiszen így is brutálisan drága, és nem szeretnénk, ha ár megalkuvás miatt rosszabb minőségű alapanyaggal kellene dolgoznunk.