Füvesítés ára

Hidrovetés Velence

Hidrovetés Velence településen is elérhető,  amely egy gyors, kényelmes és rendkívül hatékony füvesítési módszer, amelyet az Egyesült Államokban fejlesztettek, ahol az évek során bevett, széles körben elterjedt módszerré vált. A hidrovetés füvesítés lényege, hogy a füvesítéshez szükséges összetevőket összekeverjük, és egy speciális hidrovető gép segítségével egyfajta koncentrátumként juttatjuk a földbe. A modern technológia lehetővé teszi, hogy kertje akár egy-két hét alatt egybefüggő, foltoktól és ritkás területektől mentes füves területté váljon.

Hidrovetés előnye

Figyelembe lehet venni a terület sajátosságait a fűmagválasztásnál.

Hidrovetőgép

Egy gépet használunk, amin egy 200 literes tartály van, ebben összekeverjük az alapanyagokat és kilocsoljuk a területre. 

N

Hidrovetés hatékonysága

Rekordunk 7 nap alatt 3cm-es fű, köszönet a hidrovetés technológiának. 

IMG 20150804 110303

Miből áll a hidrovetésnél a keverék?

Az úgynevezett hidromulchból (vagyis a mulcsból), amely a talajra juttatva összefüggő réteget alkot, így védve a fűmagokat a környezeti hatásoktól. A fűmagkeverékből, amelyet az Ön igényeinek megfelelően állítunk össze. Magas fosztortartalmú indító trágyából, amely a növekedést segíti. Mészalapú adalékból, abban az esetben, ha a talaj Ph. értékét javítanunk kell. Végezetül vízből – mely a legfontosabb összetevő ahhoz, hogy a csírázás megkezdődhessen.

Rekordsebességű fűnövekedés

A hidrovetés legnagyobb előnye, hogy míg ára jóval gazdaságosabb, mint a gyepszőnyeg-telepítésé, a gyep – megfelelő idő elteltével – épp olyan tömötté, bársonyossá és strapabíróvá növekszik. A fűszálak növekedése ugyan sok tényezőtől függ (például a magkeverék összetételétől, az évszaktól, a locsolástól), sokat azonban nem kell várnunk, az eredmény 7-10 napon belül már egészen látványos. Fontos megemlítenünk, hogy minél többször nyírjuk a füvesített területet, annál hamarabb fognak besűrűsödni az előbukkanó fűszálak. Legnagyobb büszkeségeink közé tartozik, amikor egy megrendelőnk kertjében júliusban, 32 °C–os melegben, öntözött területen mindössze 7 nap alatt nőttek 3 centiméter magas fűszálak.

IMG 20150826 183626

Hidrovetés irányárak

A hidrovetés áraink alaposan átgondolt árak, amelyek minőségi termékek, és szolgáltatások árai. Nem tudunk és nem is akarunk alacosny minőségű termékeket alkalmazni.

Kertépítés árajánlatkérés (kitöltési idő kb. 2-3 perc)

Visszahívás ideje

Kivitelezés várható ideje

Szolgáltatás választás

kertfenntartas 001

100%-ban környezetbarát

Amikor a hidrovetésről beszélünk, főként kisgyermekes szülőkben és házi kedvencek gazdáiban fogalmazódik meg a kérdés, hogy tartalmaz-e káros vagy veszélyes összetevőket a keverék. Természetesen csak olyan füvesítési módszereket kínálunk megrendelőinknek, amelyeket nyugodt szívvel alkalmaznánk saját kertünkben is, és amelyekről biztosan tudjuk, hogy környezetünket sem veszélyeztetik. A hidrovetés teljesen környezetbarát technológia, így akkor is bátran füvesíthetünk ezzel a módszerrel, ha gyermekeink vagy háziállataink sok időt töltenek a kertben. A mulcsot színezzük, hogy szakembereink a lehető legegyenletesebben oszlathassák el a keveréket, ez a színezet azonban könnyedén lemosható. Járdára, házfalra kerülve nem hagy foltot, lemosható, de rövid időn belül magától is eltűnik, úgy, hogy közben nem okoz kárt a környezetben.

A hidrovetés további előnyei

A hidrovetéssel vetett mag a mulcsnak köszönhetően védve van az eróziótól, a kimosódástól, elmozdulástól. A hagyományos füvesítéssel vetett fűmag csapadék, szél hatására könnyen kimozdulhat a helyéről, így a fű ritkássá, foltossá válhat. A hidrovetés esetén ez nem fordulhat elő. Az említett védelem nem csak teljesen vízszintes felületeken, de meredekebb lejtőkön is működik. Az összefüggő védőréteg a gyomok fejlődését is visszatartja. A hidrovetésnél használt fűmagkeverék összetétele mindig egyedi. Az Ön kertjének igényeit figyelembe véve szinte bármilyen magot vagy magkeveréket használhatunk. Kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy napos vagy árnyékos a hely, milyen a talaj minősége, mekkora az igénybevétel (gyerekek, háziállatok, sport). Ezeket a szempontokat figyelembe véve megalkotjuk az Ön számára ideális fűmagkeveréket, aminek eredményeként a kertben töltött idő mindig teljes értékű lehet, miközben a kert gyönyörű, zöld fűtakarója sem sérül.

IMG 20150511 140344

talaj elokeszites 001

Talajelőkészítés

Hidrovetés előtt, nagyon fontos a talajelőkészítés! Fontos tudni, hogy a talajelőkészítésnél, minimum 10 centiméteres, termőrétegre van szükség,de legjobb, ha megközelíti a 20 centiméter mélységet.

hidrovetes vezer 001

Hidrovetés

A hidrovetés mellett az ápolási műveletek, mint a rendszeres nyírás, tápanyag-utánpótlás, megfelelő öntözés, stb. az alapja az egészséges, szép sűrű gyepnek. Csak teljes megerősödés után vegyük használatba gyepünket.

fuvesitesutan 001

Hidrovetés után

Mit kell tennünk hidrovetés után? Hogyan gondozzuk és locsoljuk a füvet? Néhány tippel és jó tanáccsal segítünk, hogy hosszú ideig megőrizhesd a zöldellő füvet.

kertspecialista garancia

Hidrovetés garancia

Ahogy a gyepszőnyeg-telepítés, úgy a hidrovetés sikerét is nagyban befolyásolja az öntözés minősége. Emiatt ebben az esetben is kétféle garanciával dolgozunk.

  • Öntözőrendszerrel ellátott területnél hidrovetés esetén 100% kikelési garanciát adunk, vagyis abban az esetben, ha megfelelő öntözés mellett sem látható a várt eredmény, a hidrovetést megismételjük.
  • Öntözőrendszer nélküli területre nem tudunk garanciát vállalni. Amennyiben a kerttulajdonos nem az általunk javasoltak szerint biztosítja a kert öntözését, sajnos nem tudunk felelősséget vállalni a nem megfelelő kikelésért.

Hidrovetés Velence 2018
Keress bennünket bizalommal!