N

Kertépítés Szigetszentmiklós menete

Felkérést kaptunk online felületünkön keresztűl kivitelezésre. Feladat: kertépítés Szigetszentmiklós településen.

 • Elsőnek visszajeleztünk az ügyfélnek email-ben a crm rendszerünk segítségével, hogy megkaptuk a kertépítés érdeklődését. Ezt követően telefonon egyeztettünk egy időpontot a felmérésre, hogy a kertépítés helyszínének minden részletét láthassuk. A területen meghallgattuk az elképzeléseket, javasoltunk módosításokat és pontosan felmértük a területet.
 • 2 nap múlva email-ben elküldtük a kertépítés árajánlatot az öntözőrendszer árajánlatot. Az árajánaltuk és a hozzáállásunk meggyőzte a ügyfelet, hogy megbízható kezekben lesz a kertépítése. Ezek után email-ben kértük a megrendelés megerősítését.
 • Kertépítés kivitelezési időpontot általában 2-3 hétten az ajánlat elfogadása után tudunk adni, ebben az esetben is pontosan így történt.
romantikus lom
ny ri gbolt
N
 • Kivitelezés előtt 1 héttel, leadtuk a gyepszőnyeg termesztő partnerünkél a kertépítéshez szükséges gyepszőnyeg menyiségét. A gyepszőnyeget a reggeli, délelőtti órákban szokták kiszállítani, raklapon átlagosan 40 m2 mennyiséggel.
 • A kivitelezés előtt az ügyféllel közösen elmentünk a nagykereskedelmi kertészeti partnerünkhöz, ahol csak kertépítők vásárolhatnak és közösen kiválogattuk a szükséges növényeket. Természetesen mint általában szokott lenni, a rengeteg gyönyörű növény elcsábította ügyfelünket és a vizuális élmény hatására egy kicsit módosítottuk a növényültetési terven 🙂
 • A kertépítés Szigetszentmiklóson a következő munkafolyamatokban valósult meg:
  • Talajelőkészítés: A gyomos területet gyomírtóval lekezetük, majd eltávolítottuk az elszáradt növény maradványokat.
  • Öntözőrendszer nyomvonalat kiástuk, majd összeállítottuk az automata öntözőrendszert,
  • Kerti szegéllyel elválasztottuk a gyepszőnyeges területet
  • A területre termőföldet hordtunk és elegyengettük a területen.
  • Növénytelepítés, közös növény kiválasztással
  • Gyepszőnyegezés vakondhálóval
N

Kertépítés utáni állapot 2 hónappal

A gyepszőnyeg 2 hét után betapadt, jelenleg sűrű sötétzöld a színe, ami köszönhető annak, hogy a telepítés után 1 hónappal a terület speciális, minden tápanyagot és nyomelemet tartalmazó műtrágyával lett kezelve. Növények telepítés utáni időszakban többször is le lettek kezelve vegyszerekkel, ez azért fontos, mert a növények számára idegen területre lettek beültetve, ahol a környező területekről érkező behatások gátolhatják a gyökeresedés folyamtát.

Kertépítés Szigetszentmiklós-on is elérhető,  egy gyors, kényelmes és rendkívül hatékony füvesítési módját használjuk, a hidrovetést, amelyet az Egyesült Államokban fejlesztettek, ahol az évek során bevett, széles körben elterjedt módszerré vált. A hidrovetés füvesítés lényege, hogy a füvesítéshez szükséges összetevőket összekeverjük, és egy speciális hidrovető gép segítségével egyfajta koncentrátumként juttatjuk a földbe. A modern technológia lehetővé teszi, hogy kertje akár egy-két hét alatt egybefüggő, foltoktól és ritkás területektől mentes füves területté váljon.

1

Gyepszőnyeg

A gyepszőnyeg 14 hónapig, szakértő kezek által nevelt fű. 250cm hosszú és 40 cm széles. A vastagsága 3cm. Száraz időben 25 kg, csapadékos idő után 30-40 kg.

1

Füvesítés gépesítés

Egy gépet használunk, amin egy 200 literes tartály van, ebben összekeverjük az alapanyagokat és kilocsoljuk a területre. 

Hidrovetés hatékonysága

Rekordunk 7 nap alatt 3cm-es fű, köszönet a hidrovetés technológiának. 

IMG 20150804 110303

Miből áll a hidrovetés keverék?

Az úgynevezett hidromulchból (vagyis a mulcsból), amely a talajra juttatva összefüggő réteget alkot, így védve a fűmagokat a környezeti hatásoktól. A fűmagkeverékből, amelyet az Ön igényeinek megfelelően állítunk össze. Magas fosztortartalmú indító trágyából, amely a növekedést segíti. Mészalapú adalékból, abban az esetben, ha a talaj Ph. értékét javítanunk kell. Végezetül vízből – mely a legfontosabb összetevő ahhoz, hogy a csírázás megkezdődhessen.

Rekordsebességű fűnövekedés

A hidrovetés legnagyobb előnye, hogy míg ára jóval gazdaságosabb, mint a gyepszőnyeg-telepítésé, a gyep – megfelelő idő elteltével – épp olyan tömötté, bársonyossá és strapabíróvá növekszik. A fűszálak növekedése ugyan sok tényezőtől függ (például a magkeverék összetételétől, az évszaktól, a locsolástól), sokat azonban nem kell várnunk, az eredmény 7-10 napon belül már egészen látványos. Fontos megemlítenünk, hogy minél többször nyírjuk a füvesített területet, annál hamarabb fognak besűrűsödni az előbukkanó fűszálak. Legnagyobb büszkeségeink közé tartozik, amikor egy megrendelőnk kertjében júliusban, 32 °C–os melegben, öntözött területen mindössze 7 nap alatt nőttek 3 centiméter magas fűszálak.

IMG 20150826 183626
<a name=”ar”></a>

Kertépítés irányárak

A Kertépítés áraink alaposan átgondolt árak, amelyek minőségi termékek, és szolgáltatások árai. Nem tudunk és nem is akarunk alacosny minőségű termékeket alkalmazni.

Gyepszőnyeg ára

Füvesítés ára

Gyepszőnyeg akció

kertfenntartas 001

Gyepszőnyegről

Hosszú időbe és sok kísérletezésbe telt, mire megtaláltuk azt a gyepet, amelyet nyugodt szívvel nevezhetünk kifogástalan minőségűnek, de sikerült: gyönyörű, dús és szabályos, amelyre ránézve másra sem vágyunk, csak hogy leheveredhessünk a bársonyos zöld fűbe.
Első osztályú alapanyag: 14 hónapig szakértők által nevelt és szakszerű ápolással kezelt gyep, amely a gyepszőnyegezést követően azonnal tökéletesen mutat, 2 hét betapadási idő elteltével pedig terhelhető is. Bízunk gyepszőnyegeink minőségében, ezért bátran vállalunk 100% garanciát minden általunk lerakott gyepre.

A hidrovetés további előnyei

A hidrovetéssel vetett mag a mulcsnak köszönhetően védve van az eróziótól, a kimosódástól, elmozdulástól. A hagyományos füvesítéssel vetett fűmag csapadék, szél hatására könnyen kimozdulhat a helyéről, így a fű ritkássá, foltossá válhat. A hidrovetés esetén ez nem fordulhat elő. Az említett védelem nem csak teljesen vízszintes felületeken, de meredekebb lejtőkön is működik. Az összefüggő védőréteg a gyomok fejlődését is visszatartja. A hidrovetésnél használt fűmagkeverék összetétele mindig egyedi. Az Ön kertjének igényeit figyelembe véve szinte bármilyen magot vagy magkeveréket használhatunk. Kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy napos vagy árnyékos a hely, milyen a talaj minősége, mekkora az igénybevétel (gyerekek, háziállatok, sport). Ezeket a szempontokat figyelembe véve megalkotjuk az Ön számára ideális fűmagkeveréket, aminek eredményeként a kertben töltött idő mindig teljes értékű lehet, miközben a kert gyönyörű, zöld fűtakarója sem sérül.

IMG 20150511 140344
talaj elokeszites 001

Talajelőkészítés

Kertépítés előtt, nagyon fontos a talajelőkészítés! Fontos tudni, hogy a talajelőkészítésnél, minimum 10 centiméteres, termőrétegre van szükség,de legjobb, ha megközelíti a 20 centiméter mélységet.

hidrovetes vezer 001

Hidrovetés

A szakszerű gyepszőnyegfektetés mellett az ápolási műveletek, mint a rendszeres nyírás, tápanyag-utánpótlás, megfelelő öntözés, stb. az alapja az egészséges, szép sűrű gyepnek. Csak teljes gyökeresedés után vegyük használatba gyepünket.

fuvesitesutan 001

Füvesítés után

Mit kell tennünk hidrovetés után? Hogyan gondozzuk és locsoljuk a füvet? Néhány tippel és jó tanáccsal segítünk, hogy hosszú ideig megőrizhesd a zöldellő füvet.

Így érsz el bennünket!

Keress bennünket, biztos lehetsz benne, hogy minket elérsz 🙂

 Szigetszentmiklós, Dunaújváros

+36709324719

hello@kertspecialista.hu

kerttervezeshez abra 2